Hoofdpijn en/of migraine

Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn, alle vormen zijn goed behandelbaar met acupunctuur. Afhankelijk van de vorm wordt er een behandelplan opgesteld. Dit kan elke maand een behandeling zijn met vaak een dieet

Vaak is het zo als U de volgende producten uit uw dieet weglaat de klachten verminderen. In combinatie met acupunctuur worden de energieën in balans gebracht waardoor de hoofdpijn klachten verdwijnen en migraine niet meer terugkomt.Rugklachten

Acute klachten, als chronische rugklachten zijn te behandelen met acupunctuur, vaak heeft men al de fysiotherapiebehandelingen ondergaan, maar klachten blijven steeds terug komen. Met behulp van "polsvoelen" kijk ik welke energieën de oorzaak zijn van de klachten, samen met wat oefeningen proberen we deze weer in balans te krijgen waardoor de rugklachten verdwijnen.(Chronische) Vermoeidheid/Burned-out syndroom


Vermoeidheid is een wezenlijke klacht in onze maatschappij. We vergen steeds meer van onszelf. we vergeten dat de "batterij" zo nu en dan op geladen dient te worden. Soms is dit niet meer mogelijk en ontstaan er vermoeidheidsklachten, met behulp van acupunctuur vaak in combinatie van voedingssupplementen en/of kruiden, word de "batterij weer op geladen.Sportblessures


Een blessure is een onderbreking van Yin en Yang


Het principe van de acupunctuur is gebaseerd op het bereiken en in stand houden van een goed evenwicht tussen Yin en Yang.

Bij een blessure is de verhouding tussen Yin en Yang onderbroken. Een evenwicht tussen Yin en Yang zorgt voor een goede balans tussen lichaam en geest, zodat de mens zich gezond voelt, en een blessure niet optreed.

Met behulp van de acupunctuurpunten die zich over het gehele lichaam bevinden, worden door het zetten van naalden energiestromen via de meridianen bewerkt om het nodige evenwicht te herstellen, te optimaliseren en in stand te houden.


Vooral sportblessures zijn goed te verhelpen mbv acupunctuur. De herstelfase wordt vooral korter zodat men minder verlies heeft van conditie en spierkracht.


Bij enkelblessure binnen 12 uur behandelen, of direct na incident, is verbetering goed waarneembaar. Zwelling neemt af waardoor minder pijn ontstaat.

Twee dagen vind er dagelijks een behandeling plaats, daarna is het in de meeste gevallen mogelijk om weer te sporten/werken. Bij sporten word intapen geadviseerd.


Bij rugletsel is in het bijzonder de ontspannende behandeling in de rugspieren van grote waarde, pijn word minder en als spieren ontspannen zijn herstellen eventuele scheurtjes sneller .Dit is ook van belang bij een spierscheur in elke andere spier in het lichaam


Na een autoaanrijding waarbij men van achteren aangereden word, wil nog wel eens een Whiplash als gevolg hebben. Acupunctuur heeft ook hier zijn diensten in bewezen.RSI-Klachten en (Reumatische) Gewrichtsklachten

Bij een tennis-/golfelleboog is het van belang om direct te beginnen gestuurd met rust, maar rust roest, daarna word men doorgestuurd naar de fysiotherapeut. In het Journal of medicine (vakblad voor medici) heeft een artikel gestaan waarin geadviseerd word een (beginnende) tennis-/golfarm meteen door te sturen naar de acupuncturist. De behandeling is in eerste instantie gericht op pijn bestrijding en in later stadium herstel van de energieën dit uit balans zijn.


Herstel na operaties

Soms is het noodzakelijk om een operatie te ondergaan. Dit kan een vrijwillige of onvrijwillige operatie zijn Tijdens een operatie gebeurt er veel met ons lichaam,

Narcose: een belasting voor nieren en lever.

De Chirurg maakt een incisie welke, afhankelijk van de lokatie op het lichaam, 1 of meerdere meridianen zal doorsnijden.

Om het lichaam te ondersteunen in herstel na operatie en daardoor een beter resultaat van de operatie te behalen is ondersteuning dmv acupunctuur een mogelijkheid.


Stoppen met roken/ Afvallen

Acupunctuur kan een ondersteunende functie hebben bij het stoppen met roken of het willen afvallen. Helaas is er nog steeds geen acupunctuurpunt ontdekt die ons alles kan laten eten en toch slank te blijven. Met behulp van oorverblijf naaldjes die zodanig worden geplaatst dat het honger gevoel afneemt en de stofwisseling meer word gestimuleerd maakt dat het dieet ( niet snoepen en eet de helft) beter vol te houden is.

Bij het stoppen met roken kun je mbv acupunctuur de ontwenningsverschijnselen, die er voornamelijk in de eerste twee weken zijn, opvangen waardoor deze periode beter vol te houden is. De behandelfrequentie is 1 x per week gedurende drie weken dan na 14 dagen en dan na 3 weken een controle. Ook hier geld dat dit per individu kan verschillen.


Zwangerschap ”kwaaltjes”

Zwangerschappen verlopen doorgaans zonder al te veel klachten. Er zijn vrouwen die moeizaam de maanden doorkomen, overmatige misselijkheid, hoge bloeddruk, bekkeninstabiliteit, vermoeidheid en huidveranderingen zijn daar een voorbeeld van. veelal word er geroepen "Hoort er bij" maar dit is tot op zekere hoogt waar. Zodra het een belemmering wordt voor de vrouw is het verstandig om er iets aan te doen.


En vele andere klachten.


Staat jou klacht er niet tussen? Ik behandel nog meer klachten dan hier boven beschreven staan. U kan altijd contact met mij opnemen voor meer informatie.